duminică, 31 iulie 2011

Frumusete la minut-Acneea

    Stiai ca peste 70% dintre adolescenti se confrunta cu acneea?Poate ca asta nu te va face sa te simtimai bine in timp ce te chinui sa faci fata eruptiilor,dar e bine de stiut ca acneea e ceva normal si ca va trece.Acneea afecteaza mai tare baietii,deoarece majoritatea acneei juvenile apare atunci cand glandele sebacee hiperactive,stimulate de hormonul masculin androgen,se amesteca cu celulele de piele moarte si astupa porii.

    Productia de androgen e mai mare in adolescenta si evident,baietii produc mai mult androgen.Desigur,multe fete auparte de eruptii in mod regulat ,in fiecare luna,inainte de menstruatie.Dar ambele sexe vor afla ca acneea nu tine cont de gen cand vine vorba de sincronizare proasta si probabil ca de aceea cosurile par sa iasa in ajunul unei intalniri importante sau al unei petreceri.Iata cum sa respingi atacul cosurilor:

TRATAMENT ZILNIC IMPOTRIVA ACNEEI:
Dimineata
  • CURATA:Aplica o lotiune purificatoare(pentru ten gras)cu dischete demachiante.
  •   HIDRATEAZA:Cu o crema hidratanta fara grasimi,previi uscarea pielii.

    • APLICA TRATAMENT:

    • Fete:Aplica corector purificator peste cosuri
    • Baieti:Aplica gel medicinal purificator antiacneic peste cosuri
    Seara
    1. CURATA
    2. EXFOLIAZA:Foloseste o crema exfolianta pentru a indeparta detritusul care infunda porii,ce duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor.Nu freca!Apasa usor crema exfolianta pe fata.
    3. APLICA TRATAMENT.
    MEDICAMENTE CU ACTIUNE LOCALA:
        Exista multe medicamente impotriva acneei severe,iar unele precum retinoizii(derivati ai vitaminei A)-Differin,Tazorac,Retin-A-sunt disponibile doar cu reteta.Daca suferi de acnee severa mergi la dermatolog.Dar pentru eruptii normale,cauta o lotiune astringenta,care sa aiba pana la 2%acid salicilic,cum sunt:Bye-Bye Blemish Drying Lotion sau Herbalogic.Pentru o varianta mai naturala,cauta produse cu arbore de ceai sau patrunjel.


    CURMA-L DE LA RADACINA:
        Cand simti ca-ti apare un cos ,infasoara un cub de gheata intr-o carpa subtire sau intr-un prosop de hartie si tine-l in zona respectiva,ridicandu-l  din cand in cand,timp de 15 minute.Aplica local putina masca de fata cu argila timp de 30minute-ori peste noapte.


    SCAPA DE PUNCTE NEGRE:
        Nu le scoate caci vei ramane cu cicatrici!Un expert in tratamente faciale poate indeparta punctele negre,insa tu poti incerca singura urmatoarele remedii.Intinde plasturii speciali peste punctele negre si apoi indeparteaza.Vor iesi punctele negre,daca nu sunt prea adanci.

    PONT-Tratament de inmuiere a punctelor negre-Taie o lamaie pe jumatate,scobeste din una din jumatati pulpa cat sa incapa inauntru un galbenus de ou.Pune galbenusul in cupa si lasa-l peste noapte in frigider.Aplica lamaia cu galbenus,Evitand zona ochilor.Lasa 15 minue apoi clateste cu apa calduta.


    PORI DESCHISI:
        Aplica pe fata ,iaurt simplu,timp de 10 minute,apoi clateste cu apa rece.Iti va oferi o senzatie de inviorare ,va absorbi grasimea in exces,bacteriile si va inchide porii.


    PETE NEGRE:
        Dupa ce dispar punctele negre s-ar putea sa ramana niste pete.Incearca Clinique Acne Solution Post-Blemish sau Gelul neutralizant Miracle II si vor disparea.


    SUB ACOPERIRE:
        Pentru a acoperi diferite cosuri ,cauta un corector medicinal(cu acid salicilic),care le va acoperi si va contribui in acelasi timp  la indepartarea lor.


    IRITATII DE LA FARD:
        Daca ti se pare ca pielea ta se irita dupa ce folosesti anumite produse de machiaj-mai ales fond de ten-e posibil ca unele ingrediente sa-ti astupe porii.Cauta produse care mentioneaza ca nu contin grsimi sau produse noncomedogenice.

    DISPARI PATA!
        Aplica putina lotiune cu calamina sau lapte de magneziu pe cos inainte de culcare si pana dimineata va disparea.Sau aplica putina miere de albina,acopera cu un plasture si mergi la culcare.Mierea distruge bacteriile  si accelereaza procesul de vindecare

    E ALB SI INFLAMAT:
        Aplica Neosporin(sau orice antibiotic unguent vandut fara reteta)pe un punct alb inflamat sau pe un cos inainte de culcare.

    DISPARE PESTE NOAPTE
       Aplica un plasture cu acid salicilic inainte de culcare.Va reduce dimensiune cosului pana dimineata.

    ZONA FRUNTII SI A NASULUI
        Pentru a scapa de luciu-mai ales in zona fruntii si a nasului- foloseste un produs cu efect matifiant sau care absoarbe grasimea si pastreaza pielea mata intreaga zi.


    COSURILE DE PE LINIA PARULUI:
        Acneea de pe frunte poate fi cauzata de balsamul de par sau de produsele de coafat care infunda porii.Nu lasa aceste produse sa ajunga pe piele.Daca trebuie,poarte o bandana care sa acopere linia parului pana pe frunte cand folosesti produse de coafat.Sepcile pot de asemena sa stranga praf si transpiratie si sa provoace iritatii.Asigura-te ca a ta e curata.

    UN LUCIU MAGIC:
        Piatra de alaun este un lucru magic cu multe intrebuintari.Umezeste-o si freac-o usor  peste un punct alb,si acesta va disparea peste noapte.Aplica de doua ori pe zi.Alaunul este bun si ca deodorant si opreste sangerarea taieturilor mici.Unde-l gasesti?In magazinele naturiste,in farmacii,unse s-ar putea sa fie numit "stiptic" sau creion stiptic.


    ERUPTIE:
        In cazul unei eruptii ,aplica creme impotriva iritatiilor bebelusilor(cu oxid de zinc)pe zona respectiva inainte de culcare si clateste dimineata.

    TRATAMENTE PENTRU COSURI CU PRODUSE DIN BUCATARIE:
    • Taie un catel de usturoi in doua si tamponeaza-l peste un cos o data sau de doua ori pe zi.Usturoiul distruge bacteriile  si distruge si cosuriile.Nu aplica pe cosurile deschise.

    • Amesteca o lingura de otet rosu intr-o cana cu apa si aplica pe petele rosii,dar nu si pe cosurile deschise.

    • Asaza o felie subtire de cartof pe cos la culcare,fixeaz-o cu un plature si indeparteaz-o dimineata.

    COSURI EXTREME:
        Daca te pregatesti pentru un eveniment important si te trezesti cu un cos minstruos iata un remediu infailibil si rapid:mergi la dermatolog pentru o injectie cu cortizon,care va elimina vinovatul in mai putin de 12 ore.

    10 comentarii:

    1. foarte utila postarea.multumim mult.mai asteptam sfaturi:)

      RăspundețiȘtergere
    2. Nu as merge la dermatolog sa imi faca injectie cu cortizon nici moarta!
      Iubitul meu are probleme cu acneea , si foloseste un tratament de la dermatolog ( la fel ca al tau) si vad ca trece . Dar fiind vara transpira foarte mult...:( .
      Bine ca stiu ca odata si odata o sa treaca :))

      RăspundețiȘtergere
    3. @andra malin:mie mi-e cam frica cum suna si treaba cu usturoiul..insa daca cea cu cubul de gheata functioneaza,asta de ce nu:))?Acneea asta ne cam chinuie pe multi...Au inventat bomba nucleara dar n-au fost in stare sa "starpeasca"acneea:))

      RăspundețiȘtergere
    4. Adevarat . Singura chestie la aia cu usturoiu e ca o sa puta fata :)) Dar daca al tau mister te iubeste o sa suporte , no?
      Aia cu cartof stiu ca e buna , si nu numai la cosuri ci si la vanatai & vergeturi :)

      RăspundețiȘtergere
    5. @andra malin:vergeturi?cat timp ?cum?chiar ma intereseaza..

      RăspundețiȘtergere
    6. Buna ,am intrebat pe Tpu cum sa scap de punctele negre ,dar o persoana mi-a spus sa storc cosurile si sa nu folossc produse Oriflame/Avon/etc ,pt. ca imi face pielea grasa , e adevarat?

      RăspundețiȘtergere
    7. Foarte bune sfaturile. Multumesc din suflet pentru articol si asteptam cat mai multe articole despre acnee si puncte negre :)

      RăspundețiȘtergere

    Lista mea de bloguri

    Totalul afișărilor de pagină

    Postări populare

    Arhivă blog