duminică, 24 iulie 2011

Cum ne alegem ochelarii de soare potriviti?

    De la un timp, ochelarii de soare au devenit un acesoriu esential ,fashion,completand o tinuta perfecta.Modelul acestora schimbandu-se inevitabil de la un sezon la altul.Insa in alegerea acestora trebuiesa fim deschisi si sa tinem cont de anumite elemente.Nu trebuie sa cadem in prapastia modei si sa purtam ceva,doar ca se poarta,ci ca ne place si ne sta bine cu acel accesoriu.
    De la culoarii stralucitoare sau neutre ,la rame conventionale sau mai putin conventionale, ochelarii de soare , un element tot mai nelipsit garderobei noastre ,  reflecta stilul ,atitudinea si il caracterizeaza direct pe cel ce ii poarta.
    Mai ales in cazul femeilor, alegerea unor ochelari de soare devine din ce in ce mai grea.Avem de ales dintre sute de modele de toate formele si culorile.Niste rame care se aseaza bine deasupra nasului tau te pot intineri sau iti pot amplifica frumusetea nativa.
    Primul criteriu in a-ti alege o pereche perfecta pentru tine,de ochelari de soare este forma fetei iar acestea pot continua cu tonul pielii,culoare parului,forma sprancenelor.
    Nu exista reguli batute in cuie dupa care sa te ghidezi atunci cand vrei sa iti alegi o pereche de ochelari, insa forma fetei noastre este un aspect pe care cu totii il luam in considerare, astfel ca:

Fata patrata

Fata ta este atat de lunga cat si de lata, ai o frunte pronuntata iar linia maxilarului este patrata.
Iata cateva nume de celebritati care au acelasi format al fetei ca si tine: Elton John, Demi Moore si Sandra Bullok.
Ochelarii potriviti formei fetei tale ar fi cei rotunzi sau ovali, trebuie sa eviti ramele patrate sau unghiulare.
- Fata patrata necesita un tip de ochelari usor curbati sau rotunjiti , asezati catre partea superioara , in asa fel incat sa poata minimaliza zona maxilarului.O alta varianta poate consta dintr-o rama ingusta , cu o latime mai mare fata de inaltime, astfel incat sa aiba capacitatea de a amplifica regiunea ochilor.

 

Fata ovala

Lungimea fetei tale este aproape cat o latime si jumatate a fetei. Fata ta este foarte bine si frumos echilibrata, cu pometi proeminenti si forma maxilarului curbata. Fruntea ta este putin mai lata decat maxilarul.
Iata cateva nume de celebritati care au acelasi format al fetei ca si tine: Julia Roberts.
Esti o persoana norocoasa pentru ca acestui tip de fata i se potrivesc majoritatea formelor de ochelari. Trebuie sa fii atent/a doar la marimea lor in raport cu fata ta.
- Fata ovala ofera cele mai multe variante de alegere a unei perechi de ochelari de soare , intrucat ea este constituita din proportii foarte echilibrate Cele care te pun in valoare cel mai mult sunt cele mari, largi, care iti acopera o mare parte a fetei.

Fata rotunda

Fata ta este pe cat de lunga pe atat de lata, nu este foarte mare iar fruntea este lata. Ai obraji plini iar linia maxilarului este rotunda.
Iata cateva nume de celebritati care au acelasi format al fetei ca si tine: Cameron Diaz.
Alege ochelarii cu lentile late mai degraba decat cele in forma patrata. Ramele care prezinta diverse decoratii acolo unde bratul se imbina cu rama propriu-zisa sunt cele care te prind cel mai bine. Evita pe cat de mult posibil ramele rotunde care nu fac altceva decat sa iti faca fata sa para si mai rotunda.
- O fata rotunda necesita , de obicei , o rama dreptunghiulara sau cu lentile sub forma de paralipiped / trapez.In acest fel , printr-o ingustare a ochelarilor catre nas , se poate obtine un efect de micsorare a fetei si accentuare a zonei ochilor.


Fata ascutita

Fata ta este ascutia pe linia maxilarului, ai o barbie si o gura mica, iar obrajii si fruntea sunt mai late.
Iata cateva nume de celebritati care au acelasi format al fetei ca si tine: Jennifer Aniston.
Potrivit formei fetei tale ti-ai putea alege o rama mai subtire, rotunda sau patrata, dar ai grija ca ea sa nu fie mai lata sus. Acest aspect iti va scoate in evidenta forma fetei mai degraba decat sa iti imbunatateasca look-ul.
Fata sub forma de triunghi inversat , cu baza catre partea superioara , sau cu o barbie lata si o frunte ingusta , ar avea nevoie de o rama care sa iti largeasca partea superioara a capului si sa ti-o minimizeze pe cea inferioara.Lentilele cu culori stralucitoare si cu multe ornamente pot avea darul de a distrage atentia de la regiunea faciala inferioara .
Fata triunghiulara , constand dintr-o frunte lata si o barbie mica , este avantajata de ochelari ingusti , pozitionati catre nas.In acest fel , fata ta poate apare mai lata , conferindu-ti o armonie a trasaturilor.

Fata lunguiata

Fata ta este mai lunga decat lata, are pometii ridicati si o frunte proeminenta.
Formei fetei tale ii sunt recomandate rame si stiluri mai groase. Ramele mari, groase si patrate iti pot oferi echilibru trasaturilor fetei. Evita pe cat de mult posibil ramele mici, subtiri si subtile.
Fata prelunga (lunga) , caracterizata de obraji mult prelungiti , este avantajata de ochelari care acopera centrul fetei , avand o inaltime relativ mare , cu un efect de micsorare a acestei disproportii , si cu ornamente care ar putea sa distraga atentia de la obrajii lungi si linia maxilarului.

Ochelari de soare in functie de lungimea si tipul parului


- Parul moale si usor carliontat este avantajat de forme delicate ale lentilelor , de ochelari fara rama si culori translucide.

- Parul foarte ondulat este pus in valoare de o rama care se aliniaza formei parului tau.Se recomanda ochelarii cu rame clasice.

-Parul foarte scurt trebuie acompaniat de o rama cu o structura poligonala (patrulater) sau cu lentile rotunde sau ovale.

-Parul lung trebuie adaptat la ochelari potriviti fie pieptanaturii stranse , fie celei desfacute a suvitelor (vezi variantele de mai sus). 

Cum alegi culoarea ramelor si a lentilelor?
Culorile si materialul lentilelor ajuta la reflectarea luminii si a razelor UV, protejandu-ti astfel ochii. Insa alegerea nuantelor depinde de trei lucruri:
  • tenul tau poate avea fie o nuanta calda (cu mai mult pigment galben-auriu), fie o nuanta rece (cu mai mult pigment roz)
  • vei arata intotdeauna mai bine in culori care se armonizeaza cu nuanta tenului si parului tau (cu cat sunt mai deschise, cu atat si ochelarii ar trebui sa fie intr-o culoare mai deschisa)
  • culoarea ramelor si lentilelor de ochelari trebuie sa se potriveasca coloritului tau natural
Cele trei lucruri care determina paleta coloristica potrivita tie sunt culoarea tenului, culoarea ochilor si cea a parului, iar singura metoda pentru a afla cu acuratete acest lucru este o analiza de culoare. O data ce-ai aflat daca ai un ten "cald" sau "rece", iti poti da seama ce culori de rame de ochelari te avantajeaza. Nuantele care se potrivesc unui ten cald includ: khaki, auriu, cupru, camel, alb sters, portocaliu deschis, rosu, albastru verzui, maro-chihlimbar, baga aurie. Tenurile reci, in schimb, vor fi puse in valoare de rame si lentile negre, argintii, roz, verde jad, magenta, albastre, de culoarea otelului (gri albastrui), visinii, baga de culoarea inchisa. Nu in ultimul rand, alegerea culorii lentilelor si ramelor este o chestiune de gust si de moda.

NU UITATI!!!
 
Ochelarii de soare sunt un accesoriu necesar pentru frumusetea si sanatatea ochilor nostri, la care apelam imediat cum soarele devine mai puternic. Daca stii cum sa-i alegi asa incat sa te favorizeze, ochelarii de soare sunt si o investitie pe termen lung, pentru ca unele forme de design, cum ar fi cea police, nu se demodeaza.

As vrea sa va arat si eu mica mea colectie:)


sursa:www.ochelarisoare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Arhivă blog