vineri, 5 august 2011

Inlocuitori pentru produsele cosmetice in calatorii

    Toate am trecut prin asta-e 11 noaptea,ai ajuns la destinatie si realizezi ca ,desi valizele tale au depasit cu mult limita de greutate admisa ai uitat ceva esential.Fii isteata si inlocuieste produsul cu ceva din bucataria gazdei tale,sau foloseste un produs din casmeticele tale in locul altuia:

TI-AI UITAT ACASA FONDUL DE TEN?
    Amesteca niste pudra de fata in crema hidratanta.

TI-AI UITAT BALSAMUL DE PAR?
    Spala-te pe cap si foloseste un pic de lotiune hidratanta pe post de balsam de par.

DEMACHIANTUL "IN CEALALTA GEANTA"?
    Fa o razie in bucatarie dupa niste ulei de masline sau ulei vegetal si umezeste cu el un servetel  pentru a indeparta machiajul.Daca rimelul tau e rezistent la apa ,incearca niste ulei de susan pe un servetel sau pe o discheta de bumbac.

NU AI SAMPON?
    Foloseste gel de dus,care este un sampon pentru corp.

TREBUIE SA-TI SPELI DE MANA LENJERIA INTIMA?
    Gelul de dus sau samponul sunt destul de delicate pentru spalarea de mana a hainelor.

NU AI LOTIUNE DE CORP?
    Foloseste o picatura de balsam de par ca sa-ti hidratezi mainile,coastele,picioarele,dar nu si fata.

TREBUIE SA TE RAZI?
  Balsamul de par sau uleiul pentru copii sunt inlocuitori buni pentru crema de ras si le poti folosi pentru picioare-vor fi matasoase si netede.

NU AI GEL DE PAR?
    Da-ti cu putina crema de ras prin par.Asigura-te ca folosesti crema si nu gel de ras,care poate deveni lipicios.

NU AI FARD DE OBRAZ?
    Pune un pic de ruj in palma si amesteca-l cu un strop de crema hidratanta.Aplica pe obraji.Sau foloseste un fard de pleoape cremos,sidefiu(roz sau bronz,in functie de nuanta pielii tale).

TI-AI PIERDUT RUJUL?
    Amesteca in palma un pic de fard de obraji cu balsamul de buze,si aplica-l in loc de ruj.

AI NEVOIE DE UN PIC DE LUCIU?
    Da-ti cu un strop de ulei de masline sau de sambure de straguri in par.Ele dau o stralucire naturala,fara sa miroasa.Nu pune prea mult,caci altfel vei straluci ca o farfurie de spaghete carbonara.Sau limpezeste-ti parul cu o cana de infuzie de ceai lipton.

TI S-A INCRETIT PARUL?
    Cand ti se increteste parul si nu ai la tine niciun produs de indreptat,apeleaza la lotiunea hidratanta.Sau la un strop din crema de maini,din poseta.Da-ti cu ea prin par,piaptana-ti parul pe spate,rasuceste-l si prinde-l cateva minute.Cand il eliberezi nu va mai fi cret.

TI-AI UITAT CREMA DE FATA?
    Incearca sa foloseste frisca vegetala.Sorbitolul,un alcool gras care functioneaza ca umectant in multe produse hidratante,este unul dintre ingredientele din frisca vegetala.Motiv pentru care la nevoie,o poti folosi ca sa-ti hidratezi pielea si chiar sa-ti ingrijesti parul.

MACHIAJ INCAPATANAT?
    Daca nu ai nimic altceva la indemana poti indeparta machiajul incapatanat asa cum au facut secole de-a randul artistii de la teatru:cu margarina vegetala.Si servetelele pentru copii se descurca.

VOPSEAUA A RAMAS LA VEDERE?
    Daca nu ai la indemana nicio solutie de curatare,indeparteaza petele de vopsea de par de pe pielea capului si de pe frunte cu tonic sau lapte.Pune cateva picaturi pe o discheta demachianta si freaca usor zona afectata.

AI NEVOIE DE UN DIFUZOR?
    Pune o poseta subtire peste gura uscatorului de par,ca sa nu-ti spulbere buclele.Inainte de a-ti face bagazele data viitoare mergi la un magazin de cosmetice si cumpara o "soseta"-un accesoriu din material cu structura spongioasa,de marimea unei palme,potrivit pentru calatorii.

SUVITE INCALCITE?
    Foloseste uscatorul ca sa-ti descuri parul:seteaza-l pe rece si directioneaza-l spre suvitele incurcate.Aerul rece contracta parul,care se va descalci.

4 comentarii:

  1. Cate solutii mamica :)) Dar bineinteles ...nu e la fel cand folosesti exact acel produs(fdt , sampon etc.)

    RăspundețiȘtergere
  2. @andra malin:depinde si de calitatea produselor,insa e normal ca dintr-o pudra si o crema hidratanta sa iasa aceiasi acoperire pe care o confera un fond de ten..insa acum vara de exeplu eu ma simt foarte bine cnd folosesc doar o crema lejera+ doua pufuri de pusdra...si in privinta demachiantului,prefer uleiul de masline pentru rimelul waterproof..am unul de la deborah care doar uleiul minune il sterge:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu pe canicula nici nu ma machiez :)) ..un ruj si un rimmel maxim . Nu suport senzatia aia :(

    RăspundețiȘtergere
  4. @andra malin:nici eu:))insa o crema hidratanta si o pudra sunt necesare entru mine,din cauza dermonu-ului..prefer sa renunt la rimel..un ruj/luciu mai folosesc,dar mai mult seara,cand aplic si un machiaj simplu al ochilor:D

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Arhivă blog