miercuri, 17 august 2011

Bad hair day?

    Deodata parul tau a trecut de la stralucitor la gras.Si,daca l-ai vopsit,s-ar putea sa-l simti uscat ca paiele.Indiferent cat de mult geluri,spume,creme,balsamuri ai cumpara,el tot nu arata asa cum ti-ai dori.Asta deoarece corpul tau se transforma ,odata cu parul.


VOLUM PENTRU PARUL MOALE

    Pentru a-i da parului tau moale mai mult volum,invereseaza ordinea fireasca:mai intai aplica balsam,apoi sampon

RADACINI GRASE

    Amesteca in cantitati egale apa si lotiune tonica fara alcool intr-o sticla cu pulverizator,agit-o ca sa se amestece si pulverizeaza pe radacini.Apoi foloseste uscatorul de par.

PAR GRAS

    Samponul cu ulei de arbore de ceai(sau de rozmarin)va ajuta la absortia excesului de grasime.Sau poti amesteca o picatura de ulei de arbore de ceai-un minunat astringent natural-in samponul tau obisnuit,turnat in palma,dupa care te speli.

RADACINI UNSUROASE

    Maseaza  radacinile cu jumatate de lingurita de pudra de talc sau de amidon de porumb,apleaca-ti capul in fata si infoaie-ti parul la radacini.(Se va amesteca mai bine daca esti blonda.Daca ai parul saten,foloseste in loc putina pudra bronzanta).

PROTEJEAZA-TI PARUL DE GRASIME

    Foloseste un sampon cu utilizare zilnica special pentru parul gras.In loc sa-ti masezi scalpul,apasa-l cu buricele degetelor.Fa la fel si la pieptanat si periat-nu freca prea tare scalpul,fiindca vei stimula gladele sa produca mai multa grasime.

INGRASARE SUBITA A PARULUI?

    Ai inceput sa folosesti de curand un sampon medicinal impotriva matretei sau grasimii-opreste-te.Acestea pot usca scalpul destul de mult incat sa secrete din nou grasime,ingrasandu-ti parul si mai tare.Dupa ce te-ai spalat cu sampon,clateste-te cu o cana de ceai de menta fiert si racit.Lasa-l pe par,nu te clati.Coafeaza-ti parul ca de obicei.

PAR MIROSITOR?

    Pentru a scapa de mirosurile neplacute care s-au lipit de parul tau(miros de mancare sau fum de tigara),freaca in palme cateva picaturi din parfumul tau,apoi trece-ti mainile prin par,rasfirandu-l usor.Mirosul neplacut va disparea.

PAR INCALCIT

    Daca ti se incalceste des parul,aplica pe el balsam cand esti sub dusLasa balsamul sa stea cam un minut ,in timp ce te speli pe corp.Apoi piaptana-ti parul-cat inca esti sub dus-ca un pieptene cu dinti rari.

PAR DE COSMAR

    Daca ti se zburleste parul,toarna in palme putina lotiune hidratanta sau balsam de buze si trece-l peste varful firelor de par.Sau poti pulveriza spray antistatic pentru par peste peria de par sau in palarie.

PAR ELECTRIZAT

    Usuca-ti parul cu un prosop dupa ce l-ai spalat cu sampon si inainte de a aplica balsam.Parul tau va absorbi mai bine balsamul,ceea ce-l va proteja de electrizari.

FIRE REBELE

    Pulverizeaza pe par fixativ pentru coafuri flexibile sau spray fara aerosoli pentru par si trece peste el un pamatuf pentru barbierit sau o pensula de fard cu peri naturali pentru a-l netezi.Sau poti incerca un fixativ pe baza de ceara.Spray-urile functioneaza ca pomada,dar,deoarece sunt pulverizate,sunt distribuite delicat si nu trag parul in jos.

PERIE RIGIDA

    Prea mult periaj duce la par electizat,iar o perie noua si ieftina cu perii rigizi iti poate afecta parul si il va electriza destul de tare.Incalzeste perii cu uscatorul de par pentru a-i imuia,apoi periaza.

PREA MULT GEL?

    Daca ai pus prea mult gel si nu ai timp sa te speli pe cap,trece de cateva ori un prosop prin par.

PAR INCRETIT

    Daca aparul tau ondulat e predispus la incretire,foloseste sampon si balsam hidratant pentru par uscat.Pentru a reduce riscul de incretire cand il coafezi,trece prin parul umed o crema de par.

OPUSUL PERMANENTULUI

     Daca ai parul subtire si drept ca niste paie si vrei sa arate mai plin de volum,poti sa l tunzi in trepte,ceea ce va oferi textura si proportii parului drept si sa aplici lotiune pentru volum la radacini si varfuri si sa te concentrezi pe acele zone atunci cand folosesti uscatorul de par.

SUVITE

    Pentru a proteja suvitele ,aplica balsam spray cand iesi la soare.Cauta ingrediente pe baza de silicon,ce se termina in "-on".

CAND BUCLELE DISPAR

    Pulverijeaza pe par un fixativ special pentru mentinerea buclelor.

PAR ARS

    Nu folosi uscatorul de par atunci cand parul e ud leoarca.Mai intai sterge-l si usuca-l cu un prosop;vei reduce timpul de folosire a uscatorului de par si vei avea un par mai sanatos.

CAP FIERBINTE

    Daca folosesti in mod regulat uscatorul de par sau placa de intins parul,opreste-te.Macar in weekendscuteste-ti parul de coafarea ce necesita caldura.Foloseste viteza cea mai mica a uscatorului,iar inainte de a -ti coafa parul foloseste un produs ce-l protejeaza de caldura.

PAR ASPRU

    Maseaza-ti parul cu ulei de masline,infasoara-l cu folie alimentara sau cu o boneta pentru dus,aplica un jet scurt de aer cald din usacatorul de par pentru a fixa umezeala in cuticulele parului,lasa-l asa timp de 20minute,apoi spala-te cu un sampon si aplica balsam.

FOLOSESTE-TI MAINILE

    Aplica intodeauna produsele de coafare mai intai in palme,niciodata direct pe par.Apoi,foloseste-ti mainile pentru a plica produsul si un pieptane pentru a-l distribui egal de la radacini pana la varfuri.

PONT!!!
    Daca folosesti un produs impotriva acneei ce contine benzoil peroxid(ex:brevoxyl,retin-A),nu-l lasa sa ajunga pe par!Benzoilul iti poate decolora parul,dar si hainele si prosoapele.

FIRE DESPICATE:

    Firele despicate apar din cauza inaspririi parului cu peria,pieptanele sau cu alte articole de styling.Iata ce trebuie sa faci daca ai fire despicate:
  1. Tunde-le!
  2. "Imbina"temporar varfurile despicate cu ceara pentrupar sau pomada.
  3. Aplica putin produs de styling pe baza de silicon si indreapta iscatorul de par timp de o secunda pe firele despicate.
  4. Incalzeste putin ulei de masline,maseaza cu el varfurile despicate si usuca-le cu uscatorul de par cateva secunde.

    Insa chiar si cu toate acestea solutii,exista uneori o zi,in care parul nu vrea pur si simplu sa se aseze.Sa ne  consolam un pic si sa observam ca se intampla si la case mai mari.Vedete in "bad hair day":
SURSA:glamourmagazine.co.uk










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Arhivă blog