sâmbătă, 20 august 2011

Autobronzant?

    Desi m-am bronzat vara aceasta,acum ca e pe sfarsite,vara ia cu ea si bronzul meu.Pe langa faptul ca m-am cojit de vreo 2-3 ori pana in acest moment,parca cu fiecare dus,pielea-mi devine mai alba.
    Ca orice fata imi doresc o piele "sarutata de soare",un bronz sanatos si aramiu.Solutiile rapide ar fi :produsele autobronzante,solarul sau bronzarea organica.Recunosc ca nu am facut niciodata solar si nici n-as vrea sa ma apuc acum,deoarece stiu la cate pericole m-as expune.Despre bronzarea organica am vorbit cu cosmeticiana de la salonul meu si spune ca nu este foarte indicata,mai ales pe timpul verii,deoarece se ia pe haine,daca transpiram raman urme albe,iar dupa o zi -doua dispare.
    Singura solutie care-mi ramane ar fi produsele autobronzante:crema,lotiune,emulsie,gel,spray,pudra.Insa si acestea pot fi impartite in doua categorii:cele cu actiune imediata si cele graduale.Pentru un bronz uniform,fara pete si pentru o culoare cat mai "naturala",eu as incerca un gradual self-tanning.Care sunt cele ce mi-au atras atentia?
  • Piz Buin Gradual Self Tan

  • Avene lapte hidratant autobronzant
  •  Bioderma Photoderm
  •  Collistar crema autobronzanta
  •  Clarins Lapte Autobronzant
 Voi ce autobronzant folositi?

Cateva sfaturi din "1000 de solutii rapide"
  • BRONZEAZA-TE FARA A STA LA SOARE
Mai intai,exfoliaza pielea,apoi combina putin autobronzant cu o picatura de crema hidratanta si aplica amestecul pe piele.Crema va inmuia portiunile uscate,astfel incat bronzul crema sau pudra sa nu lase dare pe piele .
  • STERGEREA AUTOBRONZANTULUI
Atunci cand iti raman pe piele urme de autobronzant,foloseste o crema exfolianta oentru fata sau corp pentru a uniformiza culoarea .
  • PETE DE AUTOBRONZANT
Inainte sa aplici autobronzantul,pune putina lotiune de corp pe pete,acolo unde acestea tind sa se adune si sa devina prea intunecate,cum ar fi pe glezne,genunchi,coate si degetele de la picioare.
  • PETE DE BRONZ
Dupa ce ai aplict autobronzantul ,spala-te mereu imediat pe maini.Insa daca mainile tale se pateaza,freaca-le cu jumatate de lamaie,apoi unge-le cu crema hidratanta.Sau maseaza-ti mainile cu o crema de corp exfolianta in mod repetat,in decursul a cateva ore.
  • BRONZ PREA INCHIS
 Alege un autobronzant cu o nuanta mai deschisa decat crezi ca ai nevoie,pentru ca produsul se inchide la culoare dupa ce se amesteca cu grasimea din pielea ta.Pentru unten gras,foloseste un baton de gel sau gel la tub.Pentru tenul uscat,foloseste o lotiune sau o crema.Bronzul pudra functioneaza bine pe toate tipurile de ten.
  • BRONZ NEUNIFORM
Pentru a impiedica aparitia dungilor,aplica mai putin decat crezi ca ai nevoie;poti mereu sa adaugi ulterior.Aplica autobronzantul mai intai ,pe orice portiune care ar fi expusa in mod natural la soare .

7 comentarii:

  1. Un bronz ca sa tina trebuie obtinut treptat pe termen lung, in modul asta nu ti se va mai coji pielea.

    RăspundețiȘtergere
  2. @miha.ela:am fost cel putin de 3-4 ori pe saptamana la psicina,si stateam decat de la 9 la 12,iar apoi de la 4 la 6..si la incept am stat foarte putin..si foloseam spf50-si tot m am cojit:))apoi am trecut la spf30,insa am stat mai la soare..Nu stiu asa e pielea mea..se exfoliaza mai meereu..parca as fi un sarpe care naparleste:))
    nu stiu ce sa fac,daca incerc piz buinul..sa nu ma expun la soare cu 2 sapatamni inainte?poate asa opresc procesul "de cojire"..mi e frica sa nu ma cojesc si sa se vada groaznic autobronzantul:((

    RăspundețiȘtergere
  3. Folosesc piz buin de vara trecuta.Am niste probleme cu pielea si nu am voie sa ma expun in mod prelungit la soare.Imi place cel mai mult din toate folosite pana acum.Nu te astepta la minuni,insa macar arata bine,ca un bronz natural si nu te scoate portocalie.Exfoliaza bine inainte si foloseste crema hidratanta.Intinde-l repede ca daca nu se aduna,si lasa pete.Cauta tutoriale de aplicare pe youtube.BAFTA:*!
    Ana-Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. @ana:si mie tot asta mi face cu ochiul..l-am gasit pe un site la 65RON..insa nu stiu daca m=oi descurca cu aplicarea..poate ma fac dalmatian:)) pare interesant si cel de la avene..oare l-as putea incerca intr-o farmacie?or avea mostre?

    RăspundețiȘtergere
  5. Folosesc piz buin-ul din prima poza. Fiind pentru bronzare treptata, riscul sa te patezi e mai mic decat la un autobronzant normal. De dus, se duce frumos, treptat si uniform, nu raman pete. Rezista bine la dusuri, insa la o baie prelungita nu, cel putin in cazul meu. Asa ca daca te patezi, stai o ora in cada si ai rezolvat problema :). Eu l-am luat de pe ebay cu vreo 30 sau 35 lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. @coconut:si eu tot pe asta il vreau..insa nu stiu deocamdata ce sa fac..eu sunt bronzata catusi de cat..oare te face si mai neagra?stiu ca sunt unele autobronzante care depind de pigmentul pielii iar altele care au o singura nuanta..si fie ca esti alb/negru tot la fel te scoate..asta cum e?

    RăspundețiȘtergere
  7. piz buin color dial. cel mai lipicios produs folosit vreodata. dezbracata in picioare nu s-a uscat. juma de h intr-un maieu foarte larg nu s-a uscat. vreo doua h intinsa pe un prosop nu s-a uscat. mi s-a lipit si maieul. il dezlipeam ca pe scoci. dimineata aveam fata neagra gatul alb, burta si fundul alb, picioarele negre, marginea mainii si laba piciorului morcov. pe corp nu e asa portocaliu dar marginile groaznice. am respectat toate regulile. exfoliere crunta, hidratare in zonele cu pr. am folosit multe autobronzante, am facut si bronzare organica. nu e ce trebuie. se vede ca e ceva fals. nu e deloc un produs minune. nu l-as recomanda si nu l-as mai cumpara.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Arhivă blog