duminică, 7 august 2011

Raze usturatoare&arsuri solare

    Pentru ca am patit-o,desi foloseam o crema cu factor de protectie50 si acum mi se cojeste pielea dupa picioare,m-am gandit sa va impartasesc si voua cateva remedii pe care Rona Berg le recomanda in cartea sa,"Frumusete la minut".


    Arsurile solare pot fi dureroase si cauza basici.Desigur,ideea e sa nu te scalzi niciodata in soare ca o bucata de lut in desert,insa daca ai adormit la soare sau ai fost prinsa de meciul de volei,iata ce trebuie sa faci:
  • Daca arsura ta nu e prea severa,taie o frunza de aloe vera si aplic-o pe piele pentru a ameliora usturimea si roseata.Insa,daca ai nevoie sa oblojesti portiuni mai vaste de piele arsa de soare,rupe cateca frunze de aloe vera si presara-le intr-o baie de apa rece.Stai in apa 10minute.
  • Pune jumatate de borcan de Nestea instant in apa de baie si intra in apa.
  • Cufunda doua saculete de ceai in apa clocotita.Lasa-le sa se raceasca.Aplica-le cu batai usoare pe fata,timp de5-10minute.Acidul tanic atenueaza arsura.(aceasta metoda atenueaza orice arsura,nu numai cele produse de soare)
  • Ia Advil sau un alt medicament anti inflamator eliberat fara reteta,la fiecare patru ore,pentru a reduce roseata si a diminua umflatura.
  • Aplica o crema antioxidanta-cu ceai verde/alv,vitamina E sau unt de shea-sau ulei de levantica,ce poate reduce roseata si neutraliza daunele provocate pielii de radicalii liberi.
  • Bea multa apa-e foarte posibil sa fii deshidratat,iar apa te va ajuta sa te simti mai bine.
  • Pentru a preveni aparitia basicilor:Aplica o compresa inmuiata in otet din vin rosu si gheata pe pielea prajita de soare.
  • Pentru pielea care se decojeste:Inmoaie o bucata de panza intr-un amestec,jumatate de apa rece,jumatate otet de mere,si aplic-o tamponand usor portiunile de piele care se cojesc.Aplica ulei de corp hidratant.Anumite uleiuri(de crusin,migdale dulci,susan)nu doar ca actioneaza ca hidratanti puternici,dar sunt absorbite mai repede in piele.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Arhivă blog